Un stil magic

Tinutele sale vin parca din O mie si una de nopti si definesc un stil prin excelenta feminin, diafan. Specialist in rochii, cele mai multe in nuante vii, iubitor al fluiditatii pe care o dau sifonul si matasea, maestru al decoratiunilor pretioase, cu perle stralu­citoare, dantela spumoasa, pietre semipretioase si cristale, Saab este designerul adorat al printeselor arabe. in mod surprinzator, dar cu atat mai atractiv, creatiile sale nu au un aer dominant etnic, fiindca Saab a avut inteligenta de a nu se limita la acest univers. El i-a pus mai bine in evidenta valoarea pornind de la stilul european, pe care apoi a brodat cu multa pasiune, in locurile esentiale, elementele aducatoare de caldura ale Orien­tului. Si tot acest demers, numai si numai de dragul femeii, maiestuoase si misterioase, care se intrevede printre faldurile rochiei cand asemenea unui trandafir negru, de o eleganta gotica, cand extrem de diafana, cu o silueta dantelata inspirata din epoca medievala, intotdeauna tacuta, niciodata ostentativa.

Celebritatea vine de la celebritati

La Beirut, intr-un superb imobil cu patru etaje si trei niveluri la subsol, care a costat 3,6 milioane de dolari, infloreste imperiul Saab. La parter se afla primul magazin care ii poarta numele, etajul unu este dedicat partii administrative din afacere, iar etajele 2 si 3 gazduiesc atelierele de creatie. Totusi, marea sur­priza este etajul 4, un spatiu foarte intim, amenajat cu multa caldura, pentru a-i oferi designerului atmosfera necesara discu­tiilor face-to-face cu clientele sale celebre si, cele mai multe, exorbitant de bogate. in 1999, Saab a creat rochia pe care a purtat-o la incoronare Rania de Iordania.

A fost primul lui succes, primul ecou al numelui sau, atat de puternic, incat printesele arabe s-au si asezat la rand in anticamera atelierului. Dar anul sau de glorie ramane 2002, cand a imbracat-o pe Halle Berry in celebra rochie in care a primit Oscarul. Acum, Elie Saab este unul dintre designerii cei mai prezenti pe covoarele rosii. in 2003, Melanie Griffits isi ridica Globul de aur tot intr-o tinuta a lui. Pe lista de cliente fidele mai sunt Bo Derek, Victoria Principal, Bridget Fonda, Anne Hathaway, Sarah Jessica Parker. Mai multe pe http://imbracaminte131.wordpress.com